تحولات لبنان و فلسطین

«شب پدافندی ایران»، «شنبه عادی» و عناوینی از این دست، تیترهایی بودند که می شد برای وقایعی که آسمان ایران، بامداد امروز در پی حمله رژیم صهیونیستی به خودش دید و ناظر بر عادی و معمولی بودن روال زندگی با شروع فعالیت ها در صبح شنبه، انتخاب کرد.

آرامش در تهران؛ ولوله در تل آویو / گزارش تحلیلی در مورد تحولات آتی منطقه پس از اقدام خصمانه صهیونیست ها علیه ایران

«شب پدافندی ایران»، «شنبه عادی» و عناوینی از این دست، تیترهایی بودند که می شد برای وقایعی که آسمان ایران، بامداد امروز در پی حمله رژیم صهیونسیتی به خودش دید و ناظر بر عادی و معمولی بودن روال زندگی با شروع فعالیت ها در صبح شنبه، انتخاب کرد. زندگی آنقدر جریان عادی و روال طبیعی خودش را در صبح اولین روز هفته شروع کرد که بسیاری از افراد که تا قبل از خروج از خانه سراغ اخبار تلویزیون نرفته یا به کانال های خبری مجازی سر نزده بودند، متوجه درگیری پدافند با پرتابه‌های دشمن و صدای انفجارها نشده بودند.

ماجرا از جایی شروع شد که در ساعات اولیه بامداد شنبه صداهایی شبیه به صدای انفجار به ویژه در نقاطی از تهران توجه برخی از مردم را به خود جلب کرد و در ادامه روابط عمومی پدافند هوایی آن را واکنش پدافندی نسبت به تلاش رژیم صهیونیستی برای حمله به سه نقطه خارج از تهران اعلام نمود.

آرامش در تهران؛ ولوله در تل آویو / گزارش تحلیلی در مورد تحولات آتیه منطقه پس از اقدام خصمانه صهیونیست ها علیه ایران

از تماشا بر پشت بام تهران تا فرماندهی در زیرزمین «کریا»

سروصدای رهگیری پرتابه ها توسط پدافند در آسمان تهران سبب شد تا در همان لحظات برخی از مردم به پشت بام‌ها رفته تا شاهد این رویداد باشند و از نزدیک تصاویر این درگیری را ثبت و  ضبط کنند. از آن طرف، سران اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی در مرکز فرماندهی «کِریا» در کمپ رابین تل آویو در یک مرکز زیرزمینی، این عملیات را پیگیری می کردند. همین مسئله البته در ادامه به موضوع شوخی ها و رجزخوانی های مردم در واکنش به این واقعه بدل شد؛ مثلاً کاربری با نوشتن اینکه « به ایران حمله شده ولی نتانیاهو رفته تو پناهگاه! ملتم رو پشت بوم دنبال موشک میگردن » نسبت به این موضوع و البته حضور گالانت و نتانیاهو در مرکز زیرزمینی در کریا در هنگام ماجراجویی در آسمان ایران، اشاره و با آن شوخی کرده است. برخی از کاربران عرب نیز تصاویر هولناک حمله اول اکتبر ایران در آسمان سرزمین های اشغالی را با انفجارهای کوچک در آسمان ایران مقایسه کرده و کاربران ایرانی نیز از این حملات به «وعده کاذب» اسرائیلی‌ها تعبیر کردند.

به هر ترتیب، دفاع جانانه پدافند هوایی کشور از طرفی و انتشار اطلاعیه از سازمان های مربوطه‌ در فاصله ای نه چندان زیاد از این حملات از سوی دیگر نشان می داد که قرارگاه  پدافند هوایی کشور از هر حیث برای سناریوهای دشمن آماده بوده و تدابیر لازم را پیش بینی کرده است. لذا در همان ساعات اولیه، قرارگاه پدافند هوایی حضرت خاتم الانبیا(ص) طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد:« با وجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایت‌کار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنش‌زا نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که این ابعاد در دست بررسی است. در این راستا ضمن دعوت از مردم به حفظ همبستگی و آرامش درخواست می‌شود اخبار مربوط به این حوادث را از طریق رسانه ملی دنبال نمایند و به شایعات رسانه‌های دشمن توجه ننمایند.»

آرامش در تهران؛ ولوله در تل آویو / گزارش تحلیلی در مورد تحولات آتیه منطقه پس از اقدام خصمانه صهیونیست ها علیه ایران

تقلّا برای بزرگنمایی یک حمله ضعیف

ارتش رژیم صهیونیستی هم ساعتی پس از انجام این عملیات در اطلاعیه ای اعلام کرد در سه موج و با هدف حمله به سامانه‌های پدافند هوایی، سایت‌های موشکی و مراکز ساخت موشک و پهپاد این حمله را انجام داده است.  رسانه های رژیم صهیونیستی هم در ادامه بیانیه های مقامات اسرائیلی، مدعی استفاده از بیش از صد فروند جنگنده برای حمله به بیش از بیست نقطه در ایران شدند. این مسئله اما با آنچه باید از حیث رسانه‌ای و تصویری از این حملات مخابره می شد، همخوانی نداشت. رژیم صهیونیستی در این فقره به شدت با فقر و فقدان تصویر مواجه بود و روی همین حساب می شد مدعی شد که مدعای صهیونیست ها تنها با هدف بزرگنمایی یک حمله ضعیف انجام می گرفت. راز استناد به تصاویری همچون آتش سوزی پالایشگاهی که سه سال پیش دچار حریق شده بود و جا زدن آن به جای تصاویر حمله اخیر به ایران توسط رسانه های صهیونیستی را درهمین پازل می توان دید. اما جهت گیری رسانه های فارسی زبان نیز کاملاً در خدمت بزرگنمایی حمله اسرائیل نزد افکار عمومی ایرانیان بود و تقسیم کار جالب توجهی نیز میان آن ها در همین راستا اتفاق افتاده بود. برای نمونه رسانه ایران اینترنشنال تمرکزش را روی تقویت موضع ضعف ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی گذاشته بود و العربیه فارسی نیز پروژه تضعیف روحیه و آسیب پذیر بودن مردم را پیش می برد.

آرامش در تهران؛ ولوله در تل آویو / گزارش تحلیلی در مورد تحولات آتیه منطقه پس از اقدام خصمانه صهیونیست ها علیه ایران

هشتگ ارتش فدای ملت

در این بین، خبر شهادت تعدادی از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی در مقابله با پرتابه های رژیم صهیونیستی، هر چند تلخ بود اما موجی از همدلی و همبستگی را در میان مردم در تقدیر از نیروهای جان بر کف ارتش در دفاع از آب و خاک ایران اسلامی بوجود آورد. بسیاری از مردم با انتشار تصاویر این شهدا در صفحات‌شان در فضای مجازی با هشتگ «ارتش فدای ملت» همبستگی شان را با آرمان این شهدا در پاسبانی از ایران اسلامی و جبهه مقاومت اعلام کردند. محمد مهدی شاهرخی، حمزه جهاندیده، سجاد منصوری و مهدی نقوی چهار شهید پدافند هوایی ارتش بودند که نامشان به عنوان شهدای قدس ارتش منتشر شد.

در کنار همه این اخبار و وقایع، آنچه از حالا به بعد اهمیت می یابد، ارزیابی گفته های مقامات رسمی و البته مطالباتی است که در سطح عمومی در واکنش به این حمله شکل می گیرند. از همان ساعات اولیه طبیعی بود که با حجم و کیفیت حمله ای که انجام گرفت و به اذعان رسانه‌های غربی نیز ایران در آن قدرت پدافندی اش را به رخ کشید، واکنش مقامات بیشتر اشاره به قدرت پدافندی کشور و ضعف حمله دشمن باشد. دستگاه های رسمی همچون وزارت امور خارجه نیز در همان ساعات اولیه در مواضعی صریح اعلام کردند که« جمهوری اسلامی ایران با ابتنای بر حق ذاتی دفاع مشروع، که در ماده 51 منشور ملل متحد نیز منعکس شده است، خود را محق و موظف به دفاع در برابر اعمال تجاوزکارانه خارجی می‌داند.»

آرامش در تهران؛ ولوله در تل آویو / گزارش تحلیلی در مورد تحولات آتیه منطقه پس از اقدام خصمانه صهیونیست ها علیه ایران

تثبیت راهبرد «نه تعلل و نه شتاب» نزد افکار عمومی

در لایه بعدی البته یعنی در سطح نخبگان، کارشناسان و اهالی رسانه، آنچه بیش از همه روی آن تاکید شد این بود که خیلی نیز نباید روی ابعاد کوچک این حمله تمرکز کرد چرا که به هرترتیب رژیم جعلی اسرائیل به خود جرئت داده تا از خط قرمز حمله مستقیم به ایران عبور کند و تبعات شکستن قبح چنین اقدامی را به جان بخرد فلذا برای برقراری معادله بازدارندگی هم که شده پاسخی درخور دریافت کند. افکار عمومی نیز به نظر اکنون با اعتماد واثق به دستگاه حاکمیت که برخاسته از تبیین این راهبرد توسط مقام معظم رهبری در نماز جمعه نصر بود، حالا با آرامش بیشتری به انتظار واکنش احتمالی ایران خواهد رفت. اکنون باید این صحبت های حضرت آیت الله خامنه ای را به عنوان یک راهبرد تثبیت شده در نزد افکار عمومی ایران تلقی کرد که فرمودند: «نه تعلّل میکنیم، نه شتاب‌زده میشویم؛ تعلّل نمیکنیم، کوتاهی نمیکنیم، دچار شتاب‌زدگی هم نمیشویم. آنچه منطقی است، آنچه معقول است، آنچه درست است، به نظر تصمیم‌گیران نظامی و سیاسی، در وقت خود، در هنگام خود انجام میگیرد؛ کمااینکه انجام گرفت و در آینده هم اگر لازم شد، باز انجام خواهد گرفت.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.